SPRIJEČITE KAPANJE VODE IZ SLAVINA I OŠTEĆENJE SLAVINA

Koliko puta ste primjetili kako Vam voda kapa iz slavine? Nekadašnje slavine imale su ventile sa gumenim brtvama koje je svaki alatu vičan domaćin mogao sam zamijeniti. Međutim, današnje suvremene slavine uglavnom više nemaju takve ventile, već keramički uložak koji obnaša funkciju nekadašnjih brtvi.

Kako si onda pomoći? Za uspješno rješenje svakog problema potrebno je točno poznavati njegov uzrok!

Najčešći uzrok curenja slavina jest oštećenje upravo spomenutog keramičkog uloška. Popravak već nastalih oštećenja je rijetko moguć, a kada i je moguć, uglavnom je financijski teško isplativ. Oštećenja keramičkog uloška najčešće nastaju od nečistoća koje se nalaze u vodovodnim cijevima, odnosno od sitnih čestica pijeska i hrđe. Takve nečistoće se najčešće zaglave između keramičkog uloška i tijela ventila i uzrokuju sitne, ali kobne ogrebotine keramike.

Nečistoće je iz vode relativno teško odstraniti, pa je jedini način zaštite slavina omogućiti da one što lakše i brže izađu iz slavine.

Kako biste omogućili nečistoćama da slobodno izađu iz slavine, preporučujemo Vam da redovito mijenjate perlatore (metalne ili plastične mrežice na izlaznoj cijevi Vaše slavine). Naime, s vremenom se nečistoće talože na površini perlatora i u određenim okolnostima se mogu vratiti do površine keramičkog uloška. Nakupljene nečistoće na perlatoru također uzrokuju smanjenje protoka vode, pa je i samim time pospješeno nakupljanje nečistoća na keramičkom ulošku.

Zaprljanost perlatora najlakše ćete primjetiti kao slabiji mlaz vode ili kao neuredno špricanje vode iz slavine. Čisti perlator formira široki i ujednačeni mlaz vode.

Ovisno o stanju Vaših vodovodnih instalacija i kvaliteti vode u Vašoj vodovodnoj mreži, preporučujemo perlatore mijenjati svaka 3 do 4 mjeseca.

U našem bogatom asortimanu pronaći ćete perlatore za sve tipove slavina po iznimno povoljnim cijenama!Drugi o nama